OCMW-voorzitter G. Abrahams verbiedt "Kom op tegen kanker" participatie N-VA Gingelom op Kerstmarkt

Op 17 december 2011

Tijdens een gesprek dat onze secretaris Phillip Schellinck had met burgemeester C. Moyaerts op donderdag 15 december werd ons duidelijk gemaakt dat de Kerstmarkt niet toegankelijk is voor politieke partijen, dat de eerdere goedkeuring gegeven werd door een niet bevoegd iemand, dat de aanvraag schriftelijk had moeten verlopen, ... en nog meer van die regeltjes. Blijkbaar werd er op enkele weken tijd een nieuw reglement uit de lade getoverd. Niet dat er iets op papier stond. Alles werd mondeling meegedeeld. Misschien is OCMW-voorzitter Abrahams op dit moment wel het nieuwe reglement aan het schrijven?

Echte reden of drogreden? ... dat laten we over aan het verstandige oordeel van de inwoners van Gingelom.

Dit is voor ons het zoveelste bewijs dat het huidige gemeentebestuur zich oppermachtig en onaantastelijk voelt. Zelfs het "Kom op tegen kanker"-label van onze aanwezigheid kan niet op een greintje respect rekenen van het gemeentebestuur. Niet dat we verwacht hadden om voor "Kom op tegen kanker" duizenden euro te verdienen, maar elke honderd euro is welkom. Een bekend Vlaams spreekwoord zegt : alle beetjes helpen!

Niet getreurd echter. Elke tegenstand, hoe onrechtvaardig ook, zet ons aan om nog creatiever en nog actiever te zijn. In 2012 komen wij naar U, en daar hebben we de toestemming van het gemeentebestuur niet voor nodig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is